Monday, November 7, 2016

TDC Small Celebration

Assalamualaikum & Hi


As i promise in previous entry, ni hana nak share lah gambar-gambar ceebration tersebut.

Bagi yang terlepas entri sebelum ni, boleh rujuk SINI.

Entri kali ni hana nak share juga bagaimana perasaan hana as anak TDC dengan kehadiran pemimpin hebat seperti CDM Ain Zulkarnaind & DDM Nor Hafizah Mahazir.

Masa mula-mula hana join The Diamond Circle ni, hana memang zero bab bisnes. Tapi CDM Ain atau lebih dikenali sebagai Yong dan juga DDM Fiza atau lebih dikenali sebagai Jat ni tak pernah lokek nak share ilmu.

Mereka tak lokek nak kongsikan ilmu dengan anak-anak TDC yang lain. Bila ada masalah dengan bisnes mesti hana nak rujuk mereka. Sebab mereka dah berpengalaman dengan bisnes ni. Mereka dah lalui setiap permasalahan, penolakan dan dah tahu macam mana nak solve the problem. Itu yang best bisnes SHOM dengan TDC ni. 

Masalah tak hadap sorang-sorang. Maksud hana, bila ada masalah je rujuk pemimpin, mereka akan bantu bagi jalan untuk selesaikan. Kongsikan tips-tips bisnes, buat kelas percuma pula tu untuk anak-anak buah.

Lain kalau buat bisnes sendirian. Buat sorang-sorang semua nak kena fikir sendiri. Bukanlah tak boleh, tapi buat bisnes berkumpulan ni lebih seronok rasa. Bina hubungan dengan ahli kumpulan, kongsi suka duka bersama, selesai masalah bersama, lama-lama jadi erat dah macam adik-beradik jadinya.

Okeylah, sembang panjang-panjang nanti bosan pula kan. So, jomlah kita layan gambar-gambar menarik sempena celebration CDM Ain (Yong) & DDM Fiza (Jat) dan TDC 100K Quaifier DDM Siti Azlina Osman.
































CDM Ain Zulakarnaind | CDM Shaliza Aziz






























CDM Ain Zulkarnaind | DDM Nor Hafizah Mahazir

Huish.. Berhabuk!

Assalamualaikum & Hi


Amboi, lama sungguh tak jenguk blog. Hidup lagi ke blog ni hana oiii...???

Eh, hihii.. Hidup sis... Cuma aktif kat facebook dengan instagram. Maaf eh. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hai semua, sihat ke? Hana sihat je. Cuma semalam tetiba sakit perut, sakit pinggang. Tu lah kan, bila-bila penyakit nak datang dia datang je. Kadang dia bagi hint sebelum datang. Kadang dia terjah je. Samalah macam ajal maut kita. Tak tahu bila akan datang menjemput kitaa kembali kepada sang pencipta. Kitalah kena sentiasa bersedia. Kan?

Okeylah, sebenarnya hana masih aktif dengan bisnes SHOM bersama team TDC. Yang mana tengah cari produk-produk SHOM nak FREE FITTING Premium Beautiful boleh je contact hana tau.

Kejap lagi hana nak share la dengan semua tentang small celebration TDC bersempena kenaikan pangkat our new CDM Ain Zulkarnaind & DDM Nor Hafizah Mahazir juga pencapaian TDC 100K Qualifier DDM Siti Azlina Osman.

Bagi yang tidak tahu, Crown Diamond Manager (CDM) adalah pangkat tertinggi dan Double Diamond Manager (DDM) merupakan pangkat kedua tertinggi dalam bisnes SHOM ni. Semua kita berpeluang mencapai pangkat tertinggi ini asalkan bulat hati dengan pemimpin. Cuma duplicate apa yang pemimpin lakukan, kita pun akan berpeluang jadi seperti mereka.

Rasa rugi sangat tak dapat join small celebration TDC sabtu lepas. Harap hana dapatlah join TDC Dinner nanti.

Okeylah, hana nak upload pic celebration tu dulu. See u next entry.


Monday, August 8, 2016

Premium Beautiful Transformation

Assalamualaikum & Hi

Macam mana penangan lepas bulan puasa dan syawal baru jer berlalu tu?

Ada yang kata bulan ramadhan sesuai kalau nak turunkan berat badan, turun ke tidak?

Ada yang kata lepas raya berat badan naik mendadak. Maklumlah banyak makan kan.. Makanan macam-macam pulak tu. Tak makan rasa rugi sebab setahun sekali nak merasa katanya..

Jadi, hasilnya berat badan tu sama ke, makin turun ke makin naik berganda-ganda?

You all kena risau tau bila berat badan makin naik berganda-ganda tu. Makin tak sihat dalaman badan kita tu. Yang rajin exercise tu ok lah kan. Yang tak berapa rajin tu macam mana? Menjadi ke diet you all tu?

Kalau yang rasa tak rajin nak bersenam tu, jom tengok Premium Beautiful Transformation ni..Mana tahu terinspirasi nak sarungkan jugak Premium Beautiful ke tubuh tu..







Raya memang dah lepas, tapi Raya Haji coming soon kan..(^_^)





Next time Hana update lagi pic. PB Transformation yang lain yer. Tengah ada special offer ni, boleh jimat RM600 hingga RM1500 tau. Lepas berpeluang untuk dapat BONUS juga tau.

Jom order sekarang untuk jimat lebih banyak.

+60134210012
Hana Radzi
FB : Hana Radzi
hanaradzi12@gmail.com


Thursday, June 23, 2016

Hidup Lagi Ke?

Assalamualaikum & Hi

Eh, hidup lagi ke blog ni?

Eh, eh, adik kakak jangan bimbang... Kat blog ni memang ketertinggalan. Tapi kat FB & IG rancak jer.. Sentiasa ada post menarik. I promise lepas ni akan sentiasa meriahkan blog ni juga dengan post menarik lain.

Maaf ler nak kena manage balik blog ni supaya meriah macam hari raya. Eh, sebut pasal hari raya ni... Kita dah puasa 18 hari dah. Sekejapan masa berlalu yer. Rasa macam baru ja puasa semalam. Ni dah nak raya.

Rata-rata dah dapat gaji hari ni + bonus kan? Happy lah tu kan, kan? Mari nak ingatkan adik kakak yang bergaji dah tu kan...

Umpama kata dari bank duit datang, kepada bank juga ia kembali...Tak lekat di tangan pun. Nak pula nak raya ni kan.. Lagi banyak belanja nak keluar ni.

Sedih, kita tak sempat nak merasa hasil kerja kita. Ada pun cukup-cukup makan. Tak dapat nak shopping lebih-lebih. Ala kadar je.

Memang lah ukur baju di badan sendiri. Tapi, dalam hati tu mesti nak merasa juga jarang-jarang sekali. Tapi terpaksa pendam je sebab tak cukup nak berbelanja ke lain.

And rata-rata rakyat Malaysia ni pakat berniaga pun. Macam-macam perniagaan dibuat. Tapi macam mana nak kekalkan? Kejap buat ini, kejap buat itu. Orang tak tau kita jual apa sebenarnya.

Seronok tak kalau setiap bulan dapat bonus, lepas tu hari-hari dapat untung runcit sesuai dengan usaha kita?

Sempat lagi ni kalau nak start bisnes and dapat bonus lepas raya nanti. Boleh la buat duit poket untuk belanja lepas raya, kan?

Kalau nak tahu, those yang start bisnes bulan ni, bulan depan dapat first bonus RM5000... Banyak ke tidak???? Boleh la tu nak buat belanja/duit poket untuk lepas raya.

Nak tahu, boleh contact hana. Nanti hana explain kan how nak dapat bonus begitu.

+6011-26438515
FB : Hana Hazel
hanaradzi12@gmail.com

Monday, May 16, 2016

Promosi Raya TDC

Assalamualaikum & Hi

Dengan ini, Hana nak share dengan semua pembaca alam Maya. Bahawasanya Promosi Raya TDC sedang berlangsung dengan meriahnya.

You all jangan lupa join tau. Memang kebabomlah. Setiap pembelian Premium Beautiful Corset akan dapat REBATE RM500-RM1500 tau. Ada gift lagi tu.

Lagi meriah bila you all start your business this month and got your first BONUS RM5000 next month. Boleh la buat saving atau pun persiapan raya. Nak bagi mak ayah, nak bagi duit raya, nak beli baju raya adik beradik, anak-anak, ibu ayah.

Nak tau macam mana, nanti jangan segan silu PM Hana. Nanti Hana share kan how.