Wednesday, May 20, 2015

Tambat Hati Suami?

Assalamualaikum & Hi

Pernah tak kita rasa nak lebih cantik di rumah berbanding apabila keluar rumah?

Sering kali kita disogokkan dengan nak cantik, langsing, ramping, putih gebu, wangi apabila nak keluar dari rumah.

Sedangkan dalam agama Islam, kita disuruh untuk tampil cantik, langsing, ramping, putih gebu, wangi di rumah berbanding di luar rumah. Terutamanya bagi yang sudah bersuami. Mencantikkan diri hanya untuk suami.

Ya, memang betul. Tetapi bukanlah pula disuruh pakai pakaian carik, compang camping, selekah teruk apabila keluar rumah. Masih tetap kena jaga penampilan. Tidaklah terlalu cantik, tidak juga terlalu teruk.

Tambatlah hati suami mu dengan bentuk tubuh yang menarik, cantik, ramping, langsing, putih gebu, wangi. Ada juga suami yang cakap dia tak kisah isteri gemuk, tak cantik macam model & seumpamanya. Dan pastinya tidak menjadi kesalahan jika kita mencantikkan diri untuk suami tercinta.

Tanamkan dalam diri untuk sentiasa tampil cantik dihadapan suami. Agar dihatinya hanya kita, tidak memandang wanita lain yang tidak sepatutnya.

Suami pun pastinya rasa gembira & senang hati apabila melihat si isteri cantik menarik di rumah.

Lebih sweet lagi kalau suami yang tolong cantik kan isteri. Belikan korset, belikan alat mekap, belikan baju cantik + menarik, belikan wangi-wangian..

Ada pulak suami yang cakap..

"Orang lelaki ni manalah tahu apa yang sesuai untuk isteri,"

"Ish, tak pandai lah nak pilih,"

Hah.. Apa susah cik Abang semua.. Bagi duit, bawa isteri pergi beli sama-sama. Suruh dia cuba, awak puas hati, isteri lagi suka hati. Isteri kalau tak berkenan dengan pilihan suami, terima saja lah. Dah orang bagi kan.. Lagi pun dia yang nak pandang awak.. Biarlah dia pilih.

Tak rugi melabur untuk isteri, dapat pahala kan selagi ianya tidak berdosa?

Jadi, yang isteri marilah kita cantikkan diri untuk suami, suami berilah sokongan untuk isteri. Sokongan moral, Wang ringgit @ apa saja yang sepatutnya.. Barulah aman bahagia..

Tak begitu cik Abang & cik kakak semua?

Selain ramping, cantik, wangi, putih gebu & seumpamanya ni.. Haruslah juga menjaga ketaatan, menjaga semuanya yang berkaitan suami dengan sebaik-baiknya.

Apa yang diperkatakan dalam entri ini hanyalah salah satu cara bagaimana kita dapat menambat hati suami. Jangan pula yang lain diabaikan.

Akak semua jangan pula bila dah kurus, terus bertukar seksi di luar rumah, dah tak mahu menutup aurat, tak mahu taat kepada suami. Ingat pesan hana yang di atas tadi..

Psst.. Kalau nak dapatkan Premium Beautiful secara ansuran, do pm me a.s.a.p tau! Tengah ada rebate ni, baik bertindak cepat. Rebate pulak ada 2.. Nak RM150 ke RM350?

Pilih cepat.

Sekian dulu.. Salam sayang peluk cium untuk cik akak semua..

Hana
+6011-26438515
hanaradzi12@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Do leave your comment here. Thank Q dear readers.