Wednesday, September 3, 2014

Frequently Ask Question (FAQ) Bio Seleza

Assalamualaikum & Hi

Disebabkan Bio Seleza semakin mendapat tempat di hati kaum wanita sebagai keperluan harian & bulanan.

Ada yang dapat order more than RM500 to RM1,000. Yang lagi seronok apabila dapat positive feedback daripada beloved customer.
Hari ni Hana nak share Frequently Ask Question (FAQ) tentang Bio Seleza. May be ada yang tertanya-tanya tentang Bio Seleza ni.

1. Kenapa Bio Seleza mahal berbanding dengan tuala wanita jenama biasa di pasaraya?

Mesti ada beza. Contohnya, kita buat baju yang biasa dengan baju yang penuh manik & sulaman. Tentulah harganya lain sebab material yang digunakan. Bio Seleza dibuat daripada cotton & mempunyai fungsi tertentu. Bio Seleza ni satu-satunya tuala wanita  yang mempunyai teknologi Bio Velocity (teknologi daripada korea).

Manakala tuala wanita biasa daripada 'recycle paper' & tiada fungsi tertentu. Kalau wanita yang haidnya jenis 'heavy flow', mesti selalu bocor sebab tak menyerap dengan baik.

Tuala wanita Bio Seleza mempunyai 9 lapisan. Jika tuala wanita biasa mungkin mempunyai 3-4 lapisan sahaja. 

1 box Bio Seleza ni boleh tahan 2-3 bulan & 'benefit' yang kita perolehi memang sangat berbaloi-baloi dengan harganya. Lagi pun mahal & tidak ternilai lagi harga rahim kita. Betul tak?
2. Kenapa tuala wanita punca barah pangkal rahim?

Kebanyakan tuala wanita di pasaran dibuat daripada 'recycle paper' & akan melalui proses 'bleaching' . Proses ini akan menghasilkan dioksin. Dioksin ini akan kekal di dalam 'recycle paper'
yang digunakan sebagai bahan penyerap utama bagi kebanyakan jenama tuala wanita di pasaran. 

Dioksin ini turut mengganggu hormon wanita, imunisasi badan & boleh menyebabkan kanser.
3. Tuala wanita Bio Seleza mengandungi gel, selamatkah?

Gel yang terdapat dalam Bio Seleza bertindak sebagai agen penyerap utama. Gel ini diimport dari Jepun dengan high quality SAP molekul penyerap. Gel ini setanding dengan kualiti lampin bayi & diluluskan oleh WHO. Kalau tak selamat dah tentu kita tak pakaikan lampin kepada bayi kita, kan?

For your information, gel ini diperbuat daripada tumbuhan. Jangan tanya pokok apa, tentunya jadi rahsia pengilang. 

4. Berapa harga tuala wanita Bio Seleza?

MIX BOX
Pantiliner     : 30 pcs x 2 pack 
Day Safe      : 10 pcs x 2 pack
Night Safe   : 8 pcs x 1 pack
Night Safe   : 8 pcs x 1 pack 
(Extra Long)
Total            : 96 pcs

RM 131

DAY SAFE BOX
10 pcs x 6 pack 
Total          : 60 pcs

RM 128

PANTYLINER BOX
30 pcs x 6 pack
Total         : 180 pcs

RM 138

5. Siapa yang sesuai untuk menggunakan tuala wanita Bio Seleza?
Bagi yang telah putus haid atau selalu mengalami masalah gagal mengawal kencing. Bila batuk ATAU bersin akan terkencing. Sesuai sangat nak gunakan tuala Bio Seleza.
6. Bagaimana Bio Seleza boleh membantu masalah wanita seperti keputihan, jangkitan, haid tidak teratur dan lain-lain?

Bio Seleza bukan hanya tuala wanita yang menyerap darah haid. Malah mempunyai fungsi untuk memperbaiki, meningkatkan & mengekalkan tahap kesihatan wanita. 

Teras hijau yang terdapat di atas permukaan pad Bio Seleza mempunyai 4 fungsi :-
  • Bio Velocity
  • Far Infrared Rays
  • Ion Negatif
  • Nano Perak


Fungsi-fungsi yang disebutkan membantu masalah berkaitan peredaran darah, kuman, bakteria, hormon, dan juga tenaga.Terutamanya yang ada masalah keputihan, period pain yang melampau, period tidak teratur, 7. Kalau ada masalah seperti jangkitan, haid tidak teratur, senggugut berapa lama boleh nampak perbezaan?

Setiap orang masalahnya berbeza. Jadi tindakan & kesannya juga berbeza mengikut tindakbalas tubuh masing-masing. 

Berdasarkan respon daripada pengguna, jika masalah keputihan/jangkitan kuman atau bakteria, mereka akan mengalami perubahan dalam masa dua hari. 

Bagi yang mempunyai masalah senggugut, mostly akan dapat rasa terus. Berbeza ketika memakai tuala wanita biasa. Di samping itu, semasa pakai Bio Seleza ni, anda bolehlah 'further check up' dengan doktor.

8.  Kenapa pemilihan tuala wanita sangat penting?

Tuala wanita berkait rapat dengan haid. Haid melambangkan kesihatan wanita. Pemilihan tuala wanita yang salah boleh menyebabkan masalah kesihatan wanita seperti keputihan, haid tidak lancar & sebagainya.

9. Orang mengandung boleh pakai tuala wanita Bio Seleza?

Boleh. Masa mengandung boleh pakai pantiliner untuk mengelakkan kesan kimia yang terdapat pada seluar dalam dari diserap oleh miss V. Malahan orang mengandung ni bahaya kalau kena jangkitan kuman/bakteria. Boleh bagi kesan yang membahayakan kepada bayi juga. 

Orang mengandung ni selalunya kerap berulang-alik ke tandas sebab asyik rasa nak buang air kecil. Kawasan vagina yang lembab boleh menggalakkan pertumbuhan bakteria.

10. Bagaimana nak cuci tuala wanita Bio Seleza?Gel Bio Seleza adalah bersifat biodegredable, so tak akan buat tandas tersumbat. Make sure buang yang di bahagian dalam saja, bukan bahagian luar ye.

Baiklah, kalau ada sebarang pertanyaan, boleh text me. Hopefully FAQ ni dapat menjawab persoalan anda tentang Bio Seleza.

Bagi yang belum cuba, nak special price, boleh dapatkan daripada Hana.

Hana
+6011-26438515
hanaradzi12@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Do leave your comment here. Thank Q dear readers.